Țările cu cel mai bun nivel de trai. România se află la egalitate cu Bulgaria în clasamentul ONU. Locul pe care îl ocupă

ONU a publicat Indicele Dezvoltării Umane (IDU), după PIB, iar România se află pe locul 55 în clasament în ceea ce privește nivelul de trai, speranța de viață, educația și veniturile.
Raportul, publicat pe 6 mai, arată că rata ed îmbunătățire este cea mai lentă înregistrată vreodată și, așa cum era de așteptat, țările bogate o duc cel mai bine.
Unde se află România
România ocupă locul 55 în clasamentul mondial, cu un indice IDU de 0,845 și se află la egalitate cu Bulgaria, care ne depășește la anii de școlarizare.
Alegeri 2025
20:19
Dan Șucu: România e cea mai frumoasă poveste economică a Europei. E fără sens să mergi înapoi. Alegătorii să înțeleagă asta
18:51
George Simion și Nicușor Dan, agresivitate vs rațiune. Moment de sinceritate: ”Eu sunt mai bun la aruncat cu vorbe!”
17:49
Cum arată buletinul de vot pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. BEC a validat forma finală
17:37
Primul lider PSD care anunță că îl votează pe Nicușor Dan este un apropiat al lui Ciolacu: ”De George Simion mă desparte TOT”
Speranța de viață în țara noastră este de 75,9 ani, școlarizarea medie este de 14 ani, iar venitul național per capita ajunge la 39.374 dolari.

Cum arată topul
Poziția fruntașă este ocupată de Islanda, iar Elveția și Norvegia sunt și ele în fruntea listei. Danemarca ocupă locul patru, iar Germania și Suedia sunt la egalitate pe locul cinci.
SUA s-a clasat pe locul 17, chiar sub Canada. India și Bangladesh au fost la egalitate pe locul 130, cu Pakistanul pe locul 168. Ciad, Republica Centrafricană, Somalia și Sudanul de Sud au ocupat ultimele locuri, ocupând locurile 190-193.
Raportul anual al Indicelui de Dezvoltare Umană (IDU) al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a arătat că, în ciuda revenirii observate după pandemia COVID-19 până în 2023, redresarea își pierde acum avântul – speranța de viață și creșterea veniturilor și numărul conflictelor în curs de desfășurare fiind în creștere.
