Premieră pe aeroportul din Oradea. Au aterizat primele avioane cargo din străinătate
Au început cursele cargo pe aeroportul din Oradea. Prin lansarea serviciilor cargo, aeroportul din vestul țării devine un hub logistic strategic, iar asta va contribui la dezvoltarea economică a întregii zone.
Pe viitor, acolo vor ajunge inclusiv transporturi din China, cu destinația România. În prezent, avioanele cu marfă din țara asiatică aterizează la Budapesta.
Primele avioane de marfă - așa-numitele aeronave cargo - care au aterizat pe aeroportul din Oradea au fost ale unei companii din Turcia.
Alegeri 2025
14:58
George Simion mulțumește public Statelor Unite pentru că au pedepsit România. Vezi declarația | VIDEO
13:27
CTP: „Românii românoși votează într-un glas cu Budapesta, românii maghiari votează cu Bucureștiul!”
12:39
Reacții la afirmațiile lui George Simion: ”Marketingul NU este minciună. Este responsabilitate, creativitate și progres”
10:58
Fiul lui Ion Rațiu îl acuză pe George Simion că a ”furat” ”două fraze” de la tatăl său: ”Am avut o surpriză neplăcută”
Mircea Mălan - președinte CJ Bihor: „Este un parteneriat public-privat între Consiliul Județean Bihor și o companie privată, care acum dă roade”.
În Oradea se aterizează pentru transporturi de marfă, din Istanbul.
Bunurile aduse cu avionul ajung direct în depozite, de unde pleacă spre beneficiari.
Răzvan Horga - director Aeroportul Internațional Oradea: „Terminalul cargo al Aeroportului Oradea este singurul terminal din țară care se găsește în zona controlată a aeroportului. Ceea ce înseamnă că marfa, o dată controlată, poate să fie scoasă pe platforma de încărcare a aeronavelor și încărcată direct în avion”.
Pentru firme, terminalul legat direct de aeroport este o adevărată binefacere.
Ștefan Popa - CEO-ul unei firme de logistică: „Este foarte important. Începem să facem și noi ce face Budapesta, de fapt, de ani de zile. O să putem să servim clienții direct, și-o să aducă avioanele direct la noi”.
Autoritățile județene vor ca, tot la Oradea, să aterizeze și avioane din China, care aduc în Europa centrală și de est produse comandate pe platforme de comerț online. Acum ajung în România prin Budapesta.
Mircea Mălan - președinte CJ Bihor: „Suntem în discuții cu companii din China, pentru că ne dorim ca orașul nostru să devină un hub pentru transportul de mărfuri aeriene în această zonă”.
Terminalul cargo - recepționat anul trecut, în urma unei investiții private, în parteneriat cu Consiliul Județean - are 13.000 de metri pătrați și include facilități de securitate aeroportuară și vamală. Dar și echipamente care pot scana bunurile împachetate în colete și paleți.